fbpx

Технически партньорства с Shell Lubricants

Shell and Scuderia Ferrari Filming Day in Barcelona 2020.

Shell произвежда висококачествени моторни масла и работи с някои от най-добрите световни отбори в моторните спортове от 1920 г. насам. Техническото партньорство със Scuderia Ferrari, Ducati и NASCAR позволява на компанията непрекъснато да увеличава своите познания с помощта на данни, получавани направо от пистата. Благодарение на тази ексклузивна информация Shell създава продукти, предназначени за вашите превозни средства.

Серията Shell Helix е разработена чрез техническо партньорство с отбора на Формула 1 на Scuderia Ferrari (то продължава повече от 60 години). Shell Helix  e създаден на базата на уникална технология за почистване на двигателя в процеса на работата. Тя позволява да се премахнат повече замърсявания и отложения, отколкото постигат конвенционалните масла. Именно този иновативен процес, осигурява уникалният почистващ ефект на маслата, произведени от Shell.

В тази връзка интересен е фактът, че във Формула 1 се прилагат по-малко регулаторни ограничения относно смазочните продукти. Благодарение на тази „вратичка“ химиците и техническите специалисти на Shell имат повече свобода в изследването на нови и уникални химически състави.

Друго техническо партньорство, което подобрява маслата и смазочните продукти на Shell, е сътрудничество с Ducati. Благодарение на сътрудничеството с италианската компания, шампион в MotoGP, се създава линията Shell Advance. Наученото, Shell прилага там, където мотоциклетистите имат най-голяма нужда — в двигателите, скоростните кутии и верижните предавки. Непрекъснатото новаторство означава, че потребителите могат да разчитат на маслата Shell Advance за осигуряване на максималните работни характеристики на мотоциклетите.